Laan van Nieuw Oost-indië 275 | 2593 BS Den Haag, The Netherlands | +31(0)70 365 46 77

Schema Direct Dutch boekenclub 2019

Hier onder vind je de komende sessies van de Direct Dutch Boekenclub. Voor meer informatie of voor inschrijven voor de boekenclub stuur je een mailtje naar hisgen@bart.nl

 


Wees onzichtbaar, Murat Isik (2018)

– 17 juli 2019, 19:30 uur (4e sessie)

Wees onzichtbaar, de succesroman van Boekenweekessayist Murat Isik, wordt bewerkt voor een TV-serie. Het persoonlijke verhaal van de Zaza-Turkse familie Mutlu tegen de achtergrond van het verval van de Bijlmer vormt een geweldige basis voor een TV-serie.

Wees onzichtbaar is een coming of age van een jongen die opgroeit in een onveilige wereld, tegen de achtergrond van een verloederende Bijlmer. Hoofdpersoon Metin is aanvankelijk een buitenstaander die door zijn omgeving wordt onderschat, ook door zijn docenten op school. Gaandeweg en gelijktijdig met zijn moeder vecht hij zich een weg naar een leven met een toekomst.

Het boek won dit jaar de prestigieuze Libris Literatuur Prijs en de Boekhandelsprijs. Daarnaast werd het in 2017 uitgeroepen tot Beste Boek van het Jaar door de lezers van NRC Handelsblad en was het voor talloze andere prijzen genomineerd. Sinds het winnen van de Libris Literatuur Prijs 2018 staat Wees onzichtbaar vrijwel onafgebroken in de hoogste regionen van De Bestseller 60. Wees onzichtbaar ging inmiddels al meer dan 135.000 keer over de toonbank.

 


Turks fruit, Jan Wolkers (1969)

– 04 september 2019, 19:30 uur (1e sessie)
– 18 september 2019, 19:30 uur (2e sessie)
– 02 oktober 2019, 19:30 uur (3e sessie)
– 16 oktober 2019, 19:30 uur (4e sessie)

Pieter Steinz zegt over deze klassieke roman uit de jaren zestig: ‘Turks fruit is een roman waarin Jan Wolkers op een perfecte manier grote thema’s als liefde, dood en vergankelijkheid heeft weten te verbinden; geschreven in een stijl die niets aan kracht heeft verloren.’

Bol.com zegt hierover: ‘In Turks fruit beschrijft Wolkers de heftige liefde tussen de jonge beeldhouwer Erik en zijn grote liefde Olga. Ze beleven een grandioze, romantische zomer en besluiten te trouwen, tegen de zin van Olga’s rijke ouders. Totdat Olga zich vreemd begint te gedragen, abrupt breekt met Erik en terug gaat naar haar ouders.’
Dit boek is schitterend verfilmd door Paul Verhoeven en we gaan zeker kijken naar fragmenten uit deze ontroerende film.

Koop ‘Turks fruit’ hier


Kaas, Willem Elsschot (1933)

– 30 oktober 2019, 19:30 uur (1e sessie)
– 13 november 2019, 19:30 uur (2e sessie)
– 27 november 2019, 19:30 uur (3e sessie)
– 11 december 2019, 19:30 uur (4e sessie)

Kaas is een van de grappigste romans in de Nederlandse taal. Bol.com zegt hierover: ‘Na de dood van zijn moeder besluit Laarmans zijn leven een andere wending te geven. Hij, de brave bediende met een rustig leven, trekt de woeste zakenwereld in. Na een gesprek met de gehaaide patser Boorman laat hij zich overhalen om vertegenwoordiger te worden van een Nederlands bedrijf dat in kaas handelt. Laarmans meldt zich ziek op kantoor en neemt een maand de tijd om zijn handel in kaasbollen op te starten. Zodra hij echter aan de slag gaat, struikelt hij van misverstand naar ontgoocheling. De kaasbollen worden een totale nachtmerrie.’

Ook hiervan is een leuke film gemaakt. En we zullen er fragmenten uit zien.

Koopsuggestie ‘Kaas’ 


Direct Dutch Boekenclub

  • De boekenclub is elke twee weken op woensdag van 19:30 tot 21:30 uur bij Direct Dutch (Laan van Nieuw Oost-Indië 275, Den Haag).
  • De boekenclub is gratis, ook voor niet-studenten van Direct Dutch.
  • Nederlanders zijn van harte welkom.
  • De deelnemer hoeft het boek niet te hebben gelezen, want we lezen fragmenten uit het boek in de workshop.
  • Koffie, thee en frisdranken zijn gratis.
  • Als het zo uitkomt, kijken we naar interessante videofragmenten van interviews of de film van het boek.
  • We spreken twee uur Nederlands.

Geef je op voor de Boekenclub via hisgen@bart.nl

%d bloggers like this: