Laan van Nieuw Oost-indië 275 | 2593 BS Den Haag, The Netherlands | +31(0)70 365 46 77

Direct Dutch film club CANCELLED

Direct Dutch film club on Sunday March 15 is cancelled. Central Library The Hague is closed until March 31 as a safety precaution against the further spreading of the coronavirus. All activities in the library in March, including Direct Dutch film club on March 15, have been cancelled or postponed. 

 

 

NL:
Wil je je Nederlands op een ontspannen manier oefenen? Op zondag 15 maart is er weer een filmclub! We kijken samen naar de Nederlandse film ‘Wiplala’. Als je niveau A1 of hoger hebt kun je al meedoen! Weet je niet zeker of je Nederlands goed genoeg is? Geen zorgen, we zijn erbij om je te helpen!

EN:
Are you looking for a relaxing way to practise your Dutch? Join Direct Dutch film club on Sunday March 15! We will be watching Dutch movie ‘Wiplala’. Our program is in Dutch and is suitable for everyone with (at least) an elementary knowledge of Dutch (A1 or higher). Not sure if your Dutch is good enough? Not to worry, we’ll be there to help!

Schrijf je nu gratis in voor Direct Dutch film club / register for free!

 

• Wat/What? Direct Dutch filmclub with ‘Wiplala’

• Wanneer/When? Sunday 15 March 2020 from 13.00 – 16.00

• Waar/Where? Centrale Bibliotheek Den Haag (Spui 68, third floor)

• Wie/Who? Everyone who speaks a little (or a lot) Dutch

• Hoe/How? Send an email to filmclub@directdutch.com to register for one or more persons, for free

 

‘Wiplala’

NL: Direct Dutch film club en Annie M.G. Schmidt

Direct Dutch film club staat dit jaar in het teken van de bekende Nederlandse (kinderboeken)schrijfster Annie M.G. Schmidt (1911 – 1995). Op zondag 15 maart kun je kijken naar de superleuke familiefilm ‘Wiplala’. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Schmidt. Bijna alle Nederlanders hebben dit boek in hun jeugd gelezen. Omdat u waarschijnlijk niet in Nederland bent opgegroeid, lezen we ook een stukje voor uit het boek! Kinderen zijn vanzelfsprekend welkom (de film is geschikt voor 6 jaar en ouder).

EN: Direct Dutch film club and Annie M.G. Schmidt

The theme for this year’s Direct Dutch film club is famous Dutch writer Annie M.G. Schmidt (1911 – 1995). Almost everyone growing up in the Netherlands read her amazing children’s books. On Sunday March 15 we’ll be watching family movie ‘Wiplala’. It is based on one of Schmidt’s famous books ‘Wiplala’. Since you probably didn’t grow up in the Netherlands, we’ll be reading you a small part of the book! Children are, of course, welcome (the movie is suitable for 6 years and older).

 

About the Filmclub

Four times a year Dutch language school Direct Dutch Institute and Bibliotheek Den Haag, organise a filmclub with Dutch movies for internationals living in The Hague (and surroundings).

Since everybody is required to speak in simple Dutch (no English allowed), this is a great opportunity to actually speak Dutch! Of course there are teachers present who will help you with your Dutch.

In the course of the afternoon, we will watch the movie and discuss it in small groups, ending in a group discussion. Our program is suitable for everyone with (at least) an elementary knowledge of Dutch (A1/A2) who would like to engage in Dutch culture and build on his or her conversation skills in an informal and fun way.

 

The filmclub is organised by Direct Dutch Institute and Public Library The Hague. 

%d bloggers like this: